Vrijheid vier je samen!

Een blog over Bevrijdingsfestival Overijssel

IMG_20170505_123234_2

Op vrijdag 5 mei stonden de Jonge Socialisten Zwolle vol trots op het bevrijdingsfestival in Zwolle. Vol trots omdat we in dit land in vrijheid leven. 5 mei vieren we de vrijheid en geven we de vrijheid door.

Vrijheid betekent (voor mij) ook dat je mag stemmen en dat je eigen toch wel prachtige stem, evenveel telt als die van je buurman of buurvrouw. Omdat je als Nederlandse burger mag stemmen heeft de JS-Zwolle voor het bevrijdingsfestival een ontzettend leuke actie bedacht. Met een grote fotolijst gingen wij over het festival met de vraag: “Heb jij het wel eens in een hokje gedaan?” Met de 2e kamer verkiezingen achter de rug liepen we dus met het fotolijst stemhokje over het bevrijdingsfestival en kwamen we al heel snel in gesprek met mensen. Op het bevrijdingsfestival vertelden mensen mij waarom ze de vrijheid vieren en waarom ze op 15 maart hebben gestemd. Er werden veel verhalen verteld over familieleden die de 2e wereldoorlog mee hebben gemaakt en dus niet de vrijheid hadden om te gaan en staan waar en wanneer ze dat maar wilden. Ik heb ook een meisje gesproken die aangaf dat ze vandaag de vrijheid viert omdat haar ouders diezelfde vrijheid in het land van herkomst niet hadden.

Het mooiste van 5 mei vond ik nog wel dat duizenden mensen door het hele land even alle verschillen opzij konden zetten en vieren, vieren dat we in een vrij land leven. De Jonge Socialisten Zwolle hebben dat samen met andere JS’ers en collega’s van andere Politieke Jongeren Organisaties ook gedaan en het was ontzettend gezellig. Uiteindelijk is het een geweldige dag geworden en heeft de stad Zwolle zichzelf echt bewezen met misschien wel het leukste bevrijdingsfestival van Nederland. In de avond hebben we de dag goed afgesloten door Kensington en het Dans Theater te bezoeken, ontzettend gaaf.

Dit is een verslag van politieke activiteit in de regio, geschreven door een lid van onze afdeling.

Categorieën: Verslagen

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
 

Actief worden binnen de Jonge Socialisten Zwolle? Neem nu contact op met het bestuur!

ik wil actief worden!
Jonge Socialisten in de PvdA