Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje…

img-20161202-wa0001

Vanmorgen hebben we ook in Zwolle onze schoenen gezet, iets wat we al jaren niet meer doen, uit hoop voor meer banen en mogelijkheden voor jongeren in heel Europa.

Hiermee sluiten we ons aan bij de andere Jonge Socialisten in heel het land, die onder het kader #Act4Youth deze guerilla-Sinterklaasactie uitvoeren. Op ons verlanglijstje onder de IJsselbrug vragen wij van de goedheiligman meer banen voor jongeren, opleidingen die beter passen bij het werk dat we gaan krijgen en een volwassen loon vanaf 18 jaar.

Als we jongeren een toekomst willen geven moeten we echt meer banen krijgen, maar ook betere banen. Er zijn veel jongeren die moeten leven van hun loon en dat kan niet met een nulurenbaan met een salaris van 5 euro per uur, dat werkt hooguit voor een bijbaantje.

Ook minister Asscher zet vandaag zijn schoen, en vraagt daarbij aandacht voor jongeren die het niet verdienen aan de kant te staan, en hoopt jongeren met een nieuw Europees plan  een kickstart te geven. Ook vraagt hij extra aandacht voor migrantenjongeren, die vaak door een muur van vooroordelen nog moeilijker aan een baan komen, ondanks de juiste papieren die ze bezitten.

Er zijn heel veel belangrijke politieke items voor jongeren deze verkiezing, en iedereen vindt iets anders belangrijk. Laat daarom je stem horen, wat zet jij op je verlanglijstje?

Categorieën: Acties

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
 

Actief worden binnen de Jonge Socialisten Zwolle? Neem nu contact op met het bestuur!

ik wil actief worden!
Jonge Socialisten in de PvdA