Roberto voor een sociale, duurzame studentenstad

Roberto is al 2 jaar actief binnen de JS en nu is hij kandidaat nummer 9 op de lijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, maar waarom eigenlijk?

24301135_1468351706552254_9142517376051938461_n

Hallo allemaal,

Mijn naam is Roberto Kist, ik ben 22 jaar en woon met veel plezier samen met mijn vriendin in de Zwolse wijk Holtenbroek. Afgelopen januari ben ik begonnen met de opleiding Social Work aan het Windesheim. De meesten van jullie zullen mij natuurlijk kennen als de secretaris van onze JS afdeling.

Ik ben kandidaat gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid in Zwolle om, samen met de rest van de fractie, van Zwolle een sociale en duurzame studentenstad te maken waar iedereen gehoord word en mee kan doen!

Een sociale stad betekent voor mij dat de inwoners centraal staan. Of het nou gaat over de zorg, armoedebestrijding, werkgelegenheid of huisvesting, het is belangrijk dat de politiek in contact blijft met de inwoners, ze actief opzoekt, en al hun zorgen en wensen hoort en vertaald naar politiek handelen.

Een duurzame stad betekent voor mij dat we in gaan zien dat verduurzamen geen keuze meer is maar een plicht tegenover de generaties die na ons komen. Dit betekent dat we werk moeten gaan maken van een snellere verduurzaming. Ook betekent het dat we duidelijke doelen moeten stellen en afspraken moeten maken in samenspraak met de inwoners zodat de verduurzaming van Zwolle een breed gedragen beweging word binnen de samenleving.

Zwolle als studentenstad betekent voor mij dat ook jongeren de kans krijgen om volwaardig mee te doen in onze stad. Dat betekent goede en betaalbare studentenkamers, het betekent dat we de bedrijven in de stad motiveren om jongeren de kans te bieden zichzelf te ontwikkelen en het betekent dat we jongeren actief betrekken bij het reilen en zeilen in de stad zodat hun ideeën en inzichten niet verloren gaan.

De perfecte stad is voor mij een stad waar mensen zelf kunnen beslissen over hun straat, wijk, stad en gemeente. De gemeentepolitiek biedt wel mogelijkheden voor mensen om hun stem te laten horen maar dit vraagt nog te veel van mensen dat ze een drempel over stappen, een drempel die voor veel mensen nog te hoog is. Het is de taak van de gemeente om niet te zeggen “Kom maar naar ons met je ideeën.” maar om actief de mensen op te zoeken en naar hun mening te vragen. De mensen en meningen moeten worden gehoord en meegenomen in de beslissingen van de gemeente, zodat alle inwoners kunnen zeggen: “Ik mag meepraten en meegenieten in mijn stad: Zwolle!”.

De leden van de PvdA hebben mij plek 9 op de kandidatenlijst gegund en de komende maanden gaan we ons inzetten voor een mooie rode uitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Hierbij hoop ik op jouw steun!

 

Met rode groet,

Roberto Kist.

Categorieën: Nieuws

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
 

Actief worden binnen de Jonge Socialisten Zwolle? Neem nu contact op met het bestuur!

ik wil actief worden!
Jonge Socialisten in de PvdA