Record gebroken bij PJO-debat Zwolle!

Winnaars (vlnr) Daan van den Boomgaard (JOVD); Krijn van Beers (JOVD); Anne Jan Sikkema (PINK!)

De vonken spetterden er vanaf en de brandweer werd gebeld, want afgelopen dinsdag is in het Vliegende Paard het hardste Zwolse PJO-debat tot nu toe gevoerd.

Met zes aanwezige PJO’s is het record van de vorige keer met weinig moeite verbroken. Vertegenwoordigers van het CDJA, DWARS, de Jonge Democraten, de Jonge Socialisten, de JOVD en PINK! zijn die avond met elkaar in debat gegaan over een aantal controversiële onderwerpen. Zo kwam het vrijwillige levenseinde en discriminatie aan bod, maar ook de annexatie van België. De jury was minstens net zo divers, met lokaal PvdA-raadslid Patty Wolthof, D66 Zwolle-secretaris Olivier van Bekkum en oud-JOVD’er Marit Golverdingen, om een zo eerlijk mogelijke winnaar te kiezen.

Met enthousiaste betogen en ijzersterke verdedigingen was het debat een erg leuke, en heeft de lat hoog gelegd voor het voorjaarsdebat. Uit bijna elke strijd komt een winnaar, en dat waren er deze keer drie. Het beste team was het team van de JOVD, vooral door sterke, kritische ondersteuning van het liberale publiek. De beste debater was Anne Jan Sikkema van PINK! Felicitaties aan de winnaars en bedankt voor het vurige debat!

Categorieën: Activiteiten

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
 

Actief worden binnen de Jonge Socialisten Zwolle? Neem nu contact op met het bestuur!

ik wil actief worden!
Jonge Socialisten in de PvdA