Onze voorzitter bij Radio Oost over het belang van stemmen

Ons vind je op 15 maart op het stembureau, wij jou ook?

stemmen-via-internet-riskant-en-duur

We snappen het. Je bemoeit je niet met politiek. Je snapt er toch niks van en je maakt het verschil toch niet. Althans, dat horen we vaak, en dat hoeft niet waar te zijn.

Het probleem zit erin dat de politiek zich wel met jou bemoeit, en politieke keuze’s hebben invloed op jouw leven. Een groot deel van de jongeren ontvangt zorgtoeslag om de zorgpremie elke maand te kunnen betalen. Het dekt het niet volledig, maar het helpt wel en zonder kom je eigenlijk niet rond. De huurtoeslag is ook belangrijk, anders kun je het misschien niet betalen om op jezelf te wonen. Hebben wij straks nog wel kans op een vaste baan en zekerheid? Heet Zwolle over 50 jaar Zwolle aan Zee?

Dat zijn allemaal belangrijke kwesties waarover je nu kunt stemmen. Allemaal zijn het kwesties die invloed hebben op jouw leven. In Engeland en Amerika is bewezen dat jongeren doorslaggevend kunnen zijn, maar dat niet waren omdat ze niet gingen stemmen. Wees doorslaggevend hier, in Nederland. Ga naar de stembus en verdedig je toekomst! Tot 15 maart!

Nobody will ever deprive the American people of the right to vote except the American people themselves and the only way they could do this is by not voting.

Franklin Delano Roosevelt

Categorieën: Nieuws

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
 

Actief worden binnen de Jonge Socialisten Zwolle? Neem nu contact op met het bestuur!

ik wil actief worden!
Jonge Socialisten in de PvdA