Met Dijs de School in!

JS Zwolle aanwezig bij Verkiezingsfestival Windesheim

Windesheimfest

15 Februari waren enkele leden van de JS Zwolle en PvdA Zwolle aanwezig bij het Verkiezingsfestival ‘Party & Politics’ op Hogeschool Windesheim. Gewapend met campagnemateriaal bewaakte ze een stand in het X-gebouw van Hogeschool Windesheim.

Veel mensen weten nog niet wat ze moeten stemmen en of ze überhaupt gaan stemmen, dit geldt ook voor de jongeren. Tijdens de laatste verkiezingen in 2012 stemde 30% van de jongeren tussen de 18 en 25 niet. Juist voor de jongeren is het belangrijk dat zij hun stem laten horen, immers zijn zij de toekomst. Zo zien we in Groot-Brittannië dat een ruime meerderheid van de jongeren tegen de Brexit is, echter stemde maar 36% van de jongeren tussen de 18 en 24.

De Hogeschool organiseerde het festival om jongeren enthousiast te maken voor de politiek en om ze te helpen bij het maken van een keuze voor 15 maart. Studenten konden debatten bijwonen, meedoen aan een politieke pubquiz, de stemwijzer invullen en (kritische) vragen stellen aan de aanwezige politici. Gedurende het festival konden studenten op het stemplein vragen stellen over de standpunten van de verschillende politieke jongerenorganisaties en partijen die aanwezig waren. Het hoogtepunt van de avond was een interview met minister van Financiën en nummer 3 op de PvdA-kandidatenlijst Jeroen Dijsselbloem, waarin hij zowel inging op zijn rol als minister, Eurogroepvoorzitter en als PvdA kandidaat-Kamerlid. Tijdens het gesprek kregen de studenten de kans om hun vragen te stellen. Waarbij de ene student graag de minister aan de tand wou voelen, terwijl de andere student graag wilde weten wat voor kabinet de minister zelf zou willen.

Dit is een verslag van politieke activiteit in de regio, geschreven door een lid van onze afdeling.

Categorieën: Acties

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
 

Actief worden binnen de Jonge Socialisten Zwolle? Neem nu contact op met het bestuur!

ik wil actief worden!
Jonge Socialisten in de PvdA