Jonge Socialisten proeven Christelijke politiek

IMG_20170124_203814MvH

Na een uitnodiging te hebben ontvangen van Jesse Koops (voorzitter JS Zwolle) om naar het politiek café van het CDJA te gaan in Kampen, met Tweede Kamerlid Martijn van Helvert en fractievoorzitter Hilde Palland, besloot ik te gaan, om te kijken hoe andere PJO’s hun politieke cafés organiseren. Eye opening was het.

Op het moment van aankomen wist ik niet wat ik kon verwachten. Na afloop van het voorwoord van Hilde Palland, die overigens erg vocaal overkomt, kon de discussie beginnen over de N50. Gewend aan de evenementen en omgang van de Jonge Socialisten dacht ik dat de politieke partijen, en de jongerenorganisaties daarvan het over genoeg onderwerpen eens zouden zijn. Ik zat dus fout. Achter in het cafe zittend, naast Jesse, leek het net op een eerste klas die weigerden te luisteren naar de leraar. interessant was het ook om zo de standpunten te horen van o.a. Hilde Palland over de N50, en waarom deze levensgevaarlijk is, hoewel deze niet in de top 5 gevaarlijkste wegen staat, moet er zo snel mogelijk verbetering komen.

Na de standpunten van Hilde te hebben gehoord, kwam Martijn van Helvert aan het woord. En natuurlijk, in de campagnetijden moet je ook wel een beetje reclame maken, en dat heeft hij gedaan ook. Tegelijkertijd debatterend tegen zijn ‘eigen’ PJO, kon hij er nog wel tussen krijgen dat “als je gaat stemmen, je moet letten op welke partij het meest volksgericht is. En in dit geval is dat […] het CDA”.

Afsluitend wil ik nog zeggen dat dit politiek cafe over de N50 mij, als Kampenaar, een kijkje gaf vanuit een ander perspectief. Dat van een andere kampenaar. Erg leerzaam was het misschien niet, maar zeker interessant om eens bij te wonen, en mij te laten zien waarom ik voor de JS heb gekozen.

Dit is een verslag van politieke activiteit in de regio, geschreven door een lid van onze afdeling.

Categorieën: Verslagen

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
 

Actief worden binnen de Jonge Socialisten Zwolle? Neem nu contact op met het bestuur!

ik wil actief worden!
Jonge Socialisten in de PvdA